לחמניות שום רכות כמו ענן וכלכך קלות להכנה

3.5/5 - למתכון דירוג של 13 חובבי בישול

לחמניות שום ופטרוזיליה ביתיות

זמן הכנה: כ- 35 דקות זמן אפייה: 25 דקות

מצרכים:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • ½ כפית מלח
  • 3 כוסות קמח

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את המים הפושרים, סוכר, שמן ושמרים. הניחו לתערובת לנוח כ-5 דקות, עד שנוצרות בועות.
  2. הוסיפו את המלח והקמח, וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  3. לושו את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות, עד שהוא הופך רך וגמיש.
  4. חלקו את הבצק לכ-12 כדורים שווים, והניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. כסו את התבנית במגבת לחה, והניחו לבצק לתפוח במקום חמים במשך כ-20 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  6. בינתיים, חממו תנור ל-180 מעלות.
  7. אפו את הלחמניות במשך כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
  8. בזמן שהלחמניות בתנור, הכינו את הרוטב: ערבבו את שמן הזית, פטרוזיליה ושום בקערה קטנה.
  9. מיד כשמוציאים את הלחמניות מהתנור, מברישים אותן ברוטב.

הגשה: הגישו את הלחמניות חמות.

מתכון של ניקול רסין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *