סלט גזר מרוקאי חריף ומרענן
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 10 דקות
מצרכים:
- 8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לטבעות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אריסה (ניתן להוסיף עוד חצי כפית לאוהבי חריף)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- קורט פפריקה חריפה (לא חובה)
- מיץ וגרדת מלימון אחד בינוני
- 1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות שמן זית או שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הגזרים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הגזרים עד לריכוך קל (כ-10 דקות). מסננים ומעבירים לקערה.
- מתבלים את הסלט: מוסיפים לקערת הגזרים את השום, פפריקה מתוקה, כמון, אריסה, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה (אם משתמשים), מיץ וגרדת לימון, כוסברה או פטרוזיליה, ושמן. מערבבים היטב.
- טועמים ומתקנים טעמים: לפני ההגשה, טועמים ומוסיפים עוד לימון, מלח או תבלינים לפי הטעם.
הגשה: מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.
טיפ: ניתן להכין את הסלט מראש ולשמור אותו במקרר עד להגשה.
מתכון של לאה מאיר.
Leave a Reply