קציצות של מיליון דולר מתכון מעלף

2.9/5 - למתכון דירוג של 29 חובבי בישול

מתכון לקציצות עוף ותפוחי אדמה

זמן הכנה: כ-15 דקות זמן טיגון: כ-20-30 דקות (תלוי בגודל הקציצות)

מצרכים:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 3 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
  • חצי כוס סולת
  • בצל אחד, מטוגן
  • פטרוזיליה קצוצה, מטוגנת (ללא גבעולים)
  • שמיר קצוץ, מטוגן (ללא גבעולים)
  • מלח, פלפל שחור, קארי, גריל עוף (לפי הטעם)
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל המרכיבים: חזה עוף טחון, פירה תפוחי אדמה, סולת, בצל מטוגן, פטרוזיליה ושמיר מטוגנים.
  2. תבלו את התערובת במלח, פלפל שחור, קארי וגריל עוף לפי טעמכם. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הרטיבו את הידיים וצרו קציצות בגודל הרצוי.
  4. חממו שמן במחבת על אש נמוכה.
  5. טגנו את הקציצות עד להזהבה מכל הצדדים.
  6. הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

הגשה:

הגישו את הקציצות חמות לצד סלט ירוק או אורז.

טיפ: ניתן לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות, עד להזהבה.

מתכון של איטל איטלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *