עוגת שמרים שוקולד עשירה עם מלית מפנקת

2.6/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

עוגת שמרים משגעת

זמן הכנה: כ- 45 דקות + זמן התפחה ואפייה

מצרכים:

לבצק:

  • 200 גרם מרגרינה (נטורינה)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים קרים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף תמצית וניל

למילוי:

  • שוקולד נוטלה
  • אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

לסירופ:

  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס מים
  • מיץ מלימון סחוט טרי

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • המיסי את המרגרינה במיקרוגל למשך 30 שניות.
    • בקערת המיקסר, ערבבי את השמרים וכוס המים הקרים. הוסיפי את הקמח, הסוכר, תמצית הווניל, המרגרינה המומסת, כוס המים הרותחים והחלמונים.
    • ערבבי את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
    • כסי את הקערה בניילון נצמד ומגבת, והניחי לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו.
  2. הכנת העוגה:

    • חלקי את הבצק ל-8 חלקים שווים.
    • רדדי כל חלק לעלה דק ומרוח בשכבה נדיבה של שוקולד נוטלה. ניתן לפזר מעל גם אגוזי מלך קצוצים.
    • גלגלי את העלה לרולדה הדוקה.
    • חיזרי על התהליך עם עוד עלה בצק, והניחי אותו מעל הרולדה הראשונה.
    • קלעי את שתי הרולדות זו בזו, והניחי בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
    • חיזרי על התהליך עם שאר הבצק.
  3. הכנת הסירופ:

    • בסיר קטן, ערבבי את הסוכר, המים ומיץ הלימון.
    • הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי במשך 10-15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  4. אפייה:

    • חממי תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
    • הברישי את העוגות בביצה טרופה.
    • אפִי במשך 20-30 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות.
    • מיד עם הוצאתן מהתנור, הברישי בנדיבות בסירופ הסוכר.

טיפ: ניתן להוסיף למילוי גם חמוציות, צימוקים או כל תוספת אחרת שאוהבים.

מתכון של שרה בן ניסן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *