מתכוני סלטים לשבת מאת חן בן זאב
זמן הכנה כולל: כשעה (לא כולל זמני קירור)
סלט סלק
- חותכים 3 סלקים לקוביות ומבשלים כשעה על הגז עד לריכוך.
- מכינים רוטב: 2 שיני שום כתושות, כף חומץ, כף סוכר, כפית מלח, חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור, מיץ מחצי לימון וכף שמן.
- לאחר שהסלקים התקררו, מערבבים עם הרוטב ופטרוזיליה קצוצה.
סלט בורגול
- מכינים כוס בורגול לפי הוראות היצרן.
- קוצצים דק: 2 מלפפונים, 2 עגבניות, חופן פטרוזיליה וקצת נענע.
- מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית.
חציל מטוגן
- פורסים חציל לפרוסות, מפזרים מלח גס ומניחים לייבוש כשעה.
- מטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה.
סלט ביצים
- מבשלים ביצים עד לדרגת הקושי הרצויה.
- מועכים את הביצים ומתבלים במיונז, מלח ופלפל.
סלט גזר
- חותכים 4 גזרים לרצועות דקות.
- מתבלים ב-2 שיני שום כתושות, מעט פלפל חריף, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
סלט כרוב חמוץ
- קוצצים חצי כרוב דק.
- מתבלים במיץ מחצי לימון, 3 כפות שמן, 2 כפות חומץ, מלח ופלפל.
סלט כרוב סגול במיונז
- קוצצים חצי כרוב סגול דק, מניחים במסננת עם כפית מלח ל-30 דקות לייבוש.
- מנגבים את הכרוב ומעבירים לקערה.
- מתבלים ב-3 כפות מיונז לייט, 3 כפות מיץ לימון, כפית סילאן, מלח ופלפל.
מטבוחה
- מבשלים 3 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות על הגז עד לצמצום הנוזלים.
- קולים על הגז פלפל חריף ושום וקוצצים דק. מוסיפים למטבוחה לאחר צמצום הנוזלים.
- מתבלים בחצי כוס שמן, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.
סלט פלפלים
- קוצצים 2 פלפלים אדומים ו-2 פלפלים צהובים לקוביות.
- מטגנים חצי בצל לבן עד להזהבה ומוסיפים 3 שיני שום פרוסות. לאחר חצי דקה מוסיפים את הפלפלים ומלח.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות עד לריכוך.
- מתבלים בכף שמן זית, 2 כפות חומץ, שליש כפית סוכר, מלח ופלפל.
סלט זיתים ברוטב
- מרתיחים 2 קופסאות זיתים ללא גרעין פעמיים, 10 דקות בכל פעם.
- מכינים רוטב: מטגנים חצי בצל לבן עד להזהבה, מוסיפים 4 שיני שום פרוסות וחצי גמבה אדומה.
- מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות וחצי כוס עגבניות מרוסקות.
- מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד 10-15 דקות.
מתכונים של חן בן זאב.
Leave a Reply