שווארמה ביתית עסיסית כמו במסעדות

4/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

שווארמה ביתית עסיסית

זמן הכנה: 15 דקות + לילה השרייה זמן בישול: שעה

מצרכים:

  • נתח שווארמה נקבה
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס
  • תבלין על האש/שווארמה
  • מעט סילאן
  • שמן זית
  • בצל (פרוס דק)

אופן הכנה:

  1. ערב לפני: בקערה, ערבבו את כל התבלינים, הסילאן ושמן הזית. עסו את נתח השווארמה בתערובת התבלינים, כסו והכניסו למקרר למשך הלילה.
  2. ביום ההכנה: חממו תנור ל-180 מעלות.
  3. הוציאו את השווארמה מהמקרר, כסו היטב בנייר כסף והכניסו לתנור.
  4. אפו במשך שעה.
  5. הוציאו מהתנור וצננו היטב (ניתן להכניס למקרר לצינון מהיר).
  6. פרסו את השווארמה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.
  7. הגישו בפיתה או לאפה עם תוספות אהובות, כגון טחינה, חומוס, סלט ירקות ובצל מטוגן.

טיפ: להגשה חמה ופריכה, ניתן לטגן את פרוסות השווארמה במחבת חמה עם מעט שמן זית.

מתכון של מירה א.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *