סלט כרובית מטוגן
זמן הכנה: 20 דקות (טרי) או 15 דקות (מופשר)
מצרכים:
- 1 כרובית טרייה גדולה, מפורקת לפרחים בינוניים או פרחי כרובית מופשרים של סנפרוסט (מומלץ להכפיל כמויות)
- 4 שיני שום, כתושות
- חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 2 כפות חומץ או מיץ לימון
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה:
- אם הכרובית טרייה: מבשלים את הפרחים 10 דקות במים רותחים ומסננים.
- אם הכרובית מופשרת: מדלגים על שלב 1.
- מטגנים: במחבת גדולה, מטגנים את פרחי הכרובית בשמן חצי עמוק עד הזהבה מכל הצדדים.
- מסננים: מניחים את הכרובית המטוגנת על נייר סופג.
- מערבבים: בקערה, מערבבים את השום, הפטרוזיליה, החומץ או מיץ הלימון, המלח והפלפל. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים שוב.
- מגישים: ניתן לאכול את הסלט מייד חם או להניח במקרר בכלי סגור עד לילה ולהגיש קר.
טיפ: המתכון הזה מתחסל במהירות, לכן מומלץ להכפיל כמויות!
מתכון של אורית לוי.
Leave a Reply