עוגת תותים וגבינה נפלאה
זמן הכנה: כ-30 דקות + 5 שעות קירור (עדיף לילה)
זמן אפייה: כ-30-40 דקות
מצרכים:
לטורט:
- 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית + ¼ שקית אבקת אפייה
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
לגבינה:
- 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 25%
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף תמצית וניל
לציפוי:
- תותים טריים, חתוכים לפרוסות
- 1 חבילת ג'לי תות (אדום)
- ⅓ כוס מים רותחים
עוגת תותים וקצפת – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת גבינה שוקולד לבן ותותים מתכון ממכר
עוגת גבינה פשוט מושלמת מתכון קל להכנה
רולדה מושלמת לשבת מתכון של נוסטלגי
אופן הכנה:
-
הטורט:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מקציפים חלבונים לקצף יציב, מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף.
- מוסיפים בהדרגה את החלמונים, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים שמן ומיץ תפוזים, מערבבים.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית משומנת (24 או תבנית זכוכית) ואופים כ-30-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מצננים את הטורט לחלוטין.
-
הגבינה:
- מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
- מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, מערבבים.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (ללא גושים).
- מכניסים למקרר עד שהטורט מוכן.
-
הרכבה:
- מורחים את שכבת הגבינה על הטורט המצונן.
- מסדרים את פרוסות התותים מעל הגבינה.
-
הג'לי:
- מכינים את הג'לי לפי הוראות ההכנה שעל האריזה, עם ⅓ כוס מים רותחים. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של הג'לי.
- יוצקים בזהירות את הג'לי החם על התותים.
- מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
הגשה: פורסים ומגישים קר. בתיאבון!
מתכון של אלונה פה.
Leave a Reply