קרפ ביתי במילוי שוקולד
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 15-20 דקות
מצרכים:
- 1½ כוסות קמח
- 1½ כוסות חלב
- 3 ביצים
- ⅓-½ כוס סוכר (לפי הטעם)
- 2 שקיות סוכר וניל
- קורט מלח
- ממרח שוקולד
- תוספות לבחירה: קוקוס, אגוזים/בוטנים גרוסים, סוכריות צבעוניות, שוקולדים קצוצים
מתכון לקרפ / פנקייק / בלינצ'ס ב5 דקות
מתכונים נוספים
מתכון לקדאיף מסקרפונה מושחת
עוגת טירמיסו מעלפת ב-5 דקות
עוגת ביסקוויטים מעלפת מתכון פשוט מושלם
אופן ההכנה:
- בקערה, טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים סוכר, סוכר וניל ומערבבים.
- מוסיפים חלב, מלח וקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- מחממים מחבת קרפ ומשמנים אותה קלות בחמאה.
- יוצקים ⅓ כוס מהבלילה למחבת ומטים אותה כך שהבלילה תכסה את כל התחתית בשכבה דקה.
- מטגנים עד שהקרפ מזהיב קלות, הופכים לצד השני ומטגנים עוד כדקה.
- מורחים ממרח שוקולד על הקרפ, מפזרים תוספות ומקפלים.
- מגישים חם ונהנים!
טיפ: ניתן להכין כמות כפולה של בלילה ולשמור במקרר עד 3 ימים.
מתכון של שירלי לוי.
Leave a Reply