זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 40 דקות
מצרכים:
לקציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 2 בצלים, מגורדים
- 1 תפוח אדמה (בינוני), מגורד
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם מתובלים
- מלח, לפי הטעם
- בהרט, מעט
- פלפל שחור, לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה, לפי הטעם
לרוטב:
- 3 בצלים, קצוצים דק
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף סילאן
- 1 כפית כורכום
- 1 וחצי כוסות מים רותחים
- מעט אבקת מרק עוף
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
קציצות עוף ברוטב בצלים מקורמלים – חן במטבח
מתכונים נוספים
סוד הקציצות של סבתא: מתכון לקציצות עוף מטוגנות פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים
מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר וטעים
קציצות עוף ברוטב צהוב מתכון מושלם
אופן ההכנה:
קציצות:
- בקערה גדולה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות קטנות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
רוטב:
- בסיר רחב, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים את רוטב הטריאקי, הסילאן, הכורכום וחצי כוס מים רותחים עם מעט אבקת מרק עוף.
- מבשלים על אש קטנה עד שהבצל מתרכך והרוטב מסמיך מעט.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת יתרת המים הרותחים עם מעט אבקת מרק עוף.
- מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
מתכון של אילנית כרבי.
Leave a Reply