גביניות ביתיות במילוי קרם וניל עשיר  – המתכון הכי מוצלח

2.1/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

זמן הכנה: 40 דקות + שעה התפחה + 20 דקות התפחה שנייה זמן אפייה: 20 דקות

מצרכים לבצק:

שלב ראשון:

  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כף קמח
  • ½ כוס מים חמימים

שלב שני:

  • 50 גרם נטורינה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה + 1 חלמון (שומרים את החלבון להברשה)
  • 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
  • 3 כוסות קמח

מצרכים למלית:

  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' (250 גרם)
  • 1 כף קורנפלור

מתכונים נוספים

גביניות במילוי גבינה עשיר רכות בטירוף
מתכון למאפה וניל מהיר מתכון מעלף
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה, מערבבים את השמרים, כף סוכר, כף קמח ומים חמימים. מכסים ומניחים לתסוס 10 דקות.
  2. מוסיפים לקערת השמרים את הנטורינה המומסת, חצי כוס סוכר, סוכר וניל, ביצה שלמה וחלמון, שמנת חמוצה וקמח. לשים היטב לבצק אחיד.
  3. מקמחים קלות את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה כשעה, עד להכפלת הנפח.
  4. הכנת המלית: בקערה נפרדת, מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. הרכבת הגביניות: על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים את המלית באופן שווה על הבצק. ניתן להוסיף צימוקים לפי הטעם.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה וחותכים לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.
  7. טובלים את החלק התחתון של כל פרוסה באבקת סוכר ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מניחים לגביניות לתפוח 20 דקות נוספות.
  9. מערבבים את החלבון ששמרנו עם שארית השמנת החמוצה ומברישים בעדינות את הגביניות.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר מעל.

בתאבון!

מתכון של חגית אלקבץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *