זמן הכנה: 4 שעות (כולל התפחות) דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לחמניות:
- 500 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים (כף אחת)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית חומץ
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר
- 350 מ"ל מים (בערך כוס וחצי)
- 2 כפות שמן צמחי
בשר:
- 1 ק"ג בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
- 1 כף שטוחה מלח
רוטב:
- 1 כוס רוטב טריאקי
- ½ כוס רוטב סויה
- ½ כוס מייפל / דבש / סילאן
- 1 ½ כפית צ'ילי גרוס
- קצת פלפל שחור
רוטב ללחמניות:
- רוטב שום
- רוטב אלף האיים
- קצת צ'ילי מתוק
- קצת טבסקו
תוספות:
- חסה
- חמוצים
אופן הכנה:
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק במשך 2 דקות במהירות נמוכה ו-10 דקות במהירות בינונית. הבצק צריך להיות לח אך לא דביק.
- התפחה ראשונה: ליצור כדור מהבצק ולהניח בקערה משומנת. לכסות במגבת ולהתפיח כשעה וחצי במקום חמים (אפשר בתנור שחומם ל-30 מעלות וכובה) עד להכפלת הנפח.
- עיצוב הלחמניות: לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם. להניח על ניירות אפיה ולהתפיח 40 דקות נוספות.
- בישול הבשר: בסיר גדול, לבשל את הבשר במים רותחים ו-1 כף מלח במשך 3.5 שעות עד לריכוך מלא. לפרק את הבשר המבושל בעזרת מזלג.
- הכנת הרוטב: לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה ולשפוך על הבשר המפורק.
- אידוי הלחמניות: לאדות את הלחמניות במכשיר אידוי או בסיר אידוי מאולתר במשך 15 דקות.
- הרכבת המנה: לפתוח את הלחמניות המאודות, למרוח ברוטב שום ואלף האיים, להוסיף חסה, חמוצים ובשר מפורק ברוטב.
טיפ: ניתן להוסיף תיבול לבשר לפי הטעם (כגון שום גבישי, פפריקה, כמון).
בתיאבון!
מתכון של שחר נחמיה.
Leave a Reply