זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1/2 קילו בשר מס' 2 (חתוך לקוביות בינוניות)
- 8 גזרים (חתוכים דק לגפרורים)
- 1 בצל (חתוך לקוביות)
- 3 כוסות אורז עגול
- 1/2 ראש שום
- 4 כפות שמן
- 2-3 כוסות מים
- 1.5 כפות מלח (1/2 כף לבישול הבשר, 1 כף לאורז)
- 1 כף פלפל שחור (1/2 כפית לבישול הבשר, 1/2 כפית לאורז)
- 2 כפות כמון (1 כף לטיגון עם הבשר, 1 כף לאורז)
אופן ההכנה:
- טיגון הבשר והבצל: חממו את השמן בסיר גדול על אש גבוהה. טגנו את הבצל והבשר יחד במשך כ-10 דקות, עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- תבלינים ותחילת בישול: הוסיפו חצי מכמות המלח, הפלפל השחור והכמון. ערבבו היטב, כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך שעה.
- הוספת הגזר: לאחר שעה, הוסיפו את הגזר לסיר, פזרו אותו מעל הבשר.
- הוספת האורז ותיבול: הוסיפו את האורז מעל הגזר, שטחו אותו באופן אחיד. הוסיפו את יתרת המלח, הפלפל השחור והכמון.
- הוספת המים: הוסיפו מים לסיר עד לכיסוי האורז.
- כיסוי ובישול האורז: כסו את הסיר היטב עם נייר אפייה ובשלו במשך 15 דקות.
- אידוי: לאחר 15 דקות, הזיזו בעדינות את דפנות האורז כדי לאפשר לאדים לבשל אותו מלמעלה. צרו כמה חורים במרכז האורז.
- המשך בישול: כסו שוב את הסיר ובשלו במשך 15 דקות נוספות, עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים.
הגשה: הגישו את האושפלאו חם ובתאבון!
מתכון של טלי דוידוב.
Leave a Reply