זמן הכנה: 40 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לקציצות:
- 300 גרם דג מרלוזה טחון
- 300 גרם דג נסיכה טחון
- צרור כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כף פפריקה מרוקאית
- כוס פירורי לחם קריספי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 חלמונים
למטבוחה:
- 8 עגבניות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- כף פפריקה אדומה
- כף שמן צ'ילי חריף (אופציונלי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- צרור כוסברה קצוצה דק
- כף מיץ לימון
קציצות דגים – חן במטבח
מתכונים נוספים
קציצות דגים מטוגנות פריכות וטעימות לשולחן השבת
קציצות דגים וחומוס מתכון מעלף
קציצות דגים ברוטב מתכון של אמא
אופן הכנה:
- הכנת המטבוחה:
- חלוט את העגבניות במים רותחים למשך 10 דקות וקלוף אותן.
- גרד 5 עגבניות ורסק 3 עגבניות.
- טגן את הפלפל החריף והשום בסיר עם מעט שמן למשך דקה.
- הוסף פפריקה, שמן צ'ילי (אופציונלי), מלח ופלפל וערבב.
- הוסף את העגבניות המגורדות והרסק, ובשל על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- הוסף שמן זית, כוסברה ומיץ לימון, הנמך את האש וערבב.
- הכנת הקציצות:
- בקערה, ערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות.
- צור קציצות מהתערובת.
- בישול הקציצות:
- סדר את הקציצות בסיר המטבוחה.
- סגור את הסיר ובשל על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.
הגשה: הגישו חם לצד אורז לבן או לחם טרי. בתאבון!
מתכון של בלינה שושנה.
Leave a Reply