קציצות דגים מושלמות ברוטב אדום עשיר
זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל
מרכיבים:
לקציצות:
- 1 קילו דג מלרוזה
- 1 קילו דג נסיכת הנילוס (או כל דג אחר ללא עור)
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 8 שיני שום
- 2 תפוחי אדמה (לא מבושלים)
- 2 בצלים
- 5 פרוסות לחם (מושרות במים) או פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- אבקת מרק עוף (פרווה)
- כמון
- 3 ביצים
לרוטב:
- 4 שיני שום (קצוצות)
- 1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
- 1 פלפל ירוק חריף (קצוץ)
- 5 עגבניות (קצוצות)
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- כוסברה (קצוצה)
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מים
אופן ההכנה:
-
הכנת הקציצות:
- טוחנים את הדגים, תפוחי האדמה, הבצלים והשום.
- טוחנים את הפטרוזיליה והכוסברה וסוחטים את הנוזלים.
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד לתערובת אחידה.
- מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
-
הכנת הרוטב:
- מחממים שמן בסיר רחב.
- מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות הקצוצות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
-
הוספת הקציצות וטיגון:
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בעדינות ברוטב.
- מנערים את הסיר מדי פעם (לא לערבב!) לבישול אחיד של הקציצות.
- מערבבים חצי כף פפריקה אדומה (אפשר גם קצת חריפה) ברבע כוס שמן ושופכים על הקציצות.
- מבשלים 20 דקות נוספות.
- מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.
מתכון של נאוה מלכה
Leave a Reply