קציצות דגים עסיסיות ברוטב אדום – כמו של סבתא

3.7/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

קציצות דגים מושלמות ברוטב אדום עשיר

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 40 דקות דרגת קושי: קל

מרכיבים:

לקציצות:

  • 1 קילו דג מלרוזה
  • 1 קילו דג נסיכת הנילוס (או כל דג אחר ללא עור)
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 8 שיני שום
  • 2 תפוחי אדמה (לא מבושלים)
  • 2 בצלים
  • 5 פרוסות לחם (מושרות במים) או פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק עוף (פרווה)
  • כמון
  • 3 ביצים

לרוטב:

  • 4 שיני שום (קצוצות)
  • 1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל ירוק חריף (קצוץ)
  • 5 עגבניות (קצוצות)
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • כוסברה (קצוצה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • טוחנים את הדגים, תפוחי האדמה, הבצלים והשום.
    • טוחנים את הפטרוזיליה והכוסברה וסוחטים את הנוזלים.
    • מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד לתערובת אחידה.
    • מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
  2. הכנת הרוטב:

    • מחממים שמן בסיר רחב.
    • מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות הקצוצות ומטגנים קלות.
    • מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
    • מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. הוספת הקציצות וטיגון:

    • יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בעדינות ברוטב.
    • מנערים את הסיר מדי פעם (לא לערבב!) לבישול אחיד של הקציצות.
    • מערבבים חצי כף פפריקה אדומה (אפשר גם קצת חריפה) ברבע כוס שמן ושופכים על הקציצות.
    • מבשלים 20 דקות נוספות.
    • מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים.

מתכון של נאוה מלכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *