עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים

3.8/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים

מתכון קל ומהיר לעוגיות פריכות עם מילוי תפוחים, שקדים או תמרים

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 חבילה חמאה / מרגרינה / מחמאה (200 גרם)
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

למילוי תפוחים:

  • 4 תפוחים (חתוכים למרובעים קטנים)
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות סוכר חום
  • מיץ לימון (מחצי לימון)
  • 1 כף קורנפלור

למילוי שקדים:

  • 1 כוס שקדים (טחונים דק)
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • 1 חלבון ביצה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 5 טיפות מי ורדים
  • ¼ כפית הל

למילוי תמרים:

  • 12 תמרים (גדולים)
  • ½ כוס פקאנים + אגוזים
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

הכנת הבצק:

  1. במיקסר, ערבלו את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. אין צורך להשהות במקרר.

הכנת המילויים:

  1. בחרו את המילוי הרצוי והכינו לפי ההוראות:
    • מילוי תפוחים: ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה.
    • מילוי שקדים: ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה.
    • מילוי תמרים: מעכו את התמרים במיקסר. העבירו לקערה והוסיפו את הקינמון והאגוזים.

הכנת העוגיות ואפייה:

  1. רדדו את הבצק למלבן גדול ודק.
  2. סמנו את חצי מהמלבן עם קורצן מרובע.
  3. מעל הסימון, הניחו את המילוי שבחרתם.
  4. קפלו את חצי המלבן שלא סימנתם מעל המילוי.
  5. בעזרת קורצן, חתכו עד הסוף (כמו בהכנת רביולי).
  6. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18-25 דקות.
  7. פזרו אבקת סוכר בעודן חמות.

מתכון של נעמי ברוכים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *