מוקפץ עוף ואטריות מתכון נדיר
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מרכיבים:
- 1 ק"ג סטייק פרגיות טרי / חזה עוף, חתוך לרצועות
- 1 חבילת אטריות נודלס רחבות (400 גרם)
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק כהה, חתוך לרצועות
- 1 פלפל כתום/צהוב, חתוך לרצועות
- 2 גזרים, חתוכים למקלות דקים
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
- 1 פלפל ירוק חריף טרי (לא חובה), פרוס דק
- שמן שומשום
- שומשום
- דבש
- פפריקה חריפה/מתוקה
- כורכום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- רוטב טריאקי
ככה תכינו מוקפץ מדהים בבית
מתכונים נוספים
סלט מנגולד מוקפץ עם לימון וכורכום – מתכון קל ומהיר (20 דקות)
אורז עם ירקות מוקפצים: מתכון קל ומהיר לכל המשפחה
מתכון למוקפץ ירקות נדיר
אופן ההכנה:
-
מכינים את העוף:
- מחממים ווק על להבה בינונית ומוסיפים 3 כפות שמן שומשום.
- מטגנים את רצועות העוף כ-10 דקות עד להשחמה.
- מוסיפים 2 כפות דבש וממשיכים לבשל עד שמיצי הבשר מצטמצמים.
- מוסיפים פפריקה ומטגנים עד שהעוף מקבל צבע שזוף.
- מוציאים את העוף מהווק ומניחים בצד.
-
מקפיצים את הירקות:
- מוסיפים לווק 2 כפות שמן שומשום, רבע כפית כורכום וכף דבש.
- מקפיצים את הירקות עד להזהבה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
-
משלבים ומגישים:
- מחזירים את העוף לווק ומקפיצים עם הירקות.
- מזלפים רוטב טריאקי ומקפיצים לאיחוד טעמים.
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים מעט שמן שומשום ושומשום.
- מגישים את המוקפץ על מצע האטריות.
מתכון של אריאלה גולדמן
Leave a Reply