לחמניות גבינה פרמז'ן רכות במיוחד – ארוחה שלמה ומעולה
זמן הכנה: שעה וחצי דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק:
- 370 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- 230 מ"ל חלב
- 60 מ"ל שמן זית
- 60 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 8 גרם מלח
למריחה:
- 25 גרם חמאה מומסת
- 25 מ"ל שמן זית
- מעט מלח ים אטלנטי
- רוזמרין טרי/ יבש קצוץ
מתכוני סוגת: לחמניות גבינה עם פרמז'ן וקינואה
מתכונים נוספים
מתכון קל ומושלם ללחמניות בשר ביתיות
מאפה גבינות בולגרית – כזה עוד לא טעמתם
לחמניות גבינה קלות וטעימות ב-10 דקות
אופן ההכנה:
- לישת הבצק: ללוש את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למשך 10 דקות לפחות.
- התפחה ראשונה: להניח את הבצק בקערה מכוסה להתפחה עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות).
- עיצוב הלחמניות: לחלק את הבצק ל-12-13 כדורים, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולשטח מעט כל כדור.
- התפחה שנייה: לכסות ולהתפיח שוב למשך 20-30 דקות.
- מריחה ואפייה: להבריש את הלחמניות בתערובת של חמאה מומסת, שמן זית, מלח ורוזמרין. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד להזהבה.
מתכון של מורן תורג'מן
Leave a Reply