לחמניות גבינה פרמז'ן רכות במיוחד – ארוחה שלמה ומעולה

לחמניות גבינה פרמז'ן רכות במיוחד - ארוחה שלמה ומעולה
2.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

לחמניות גבינה פרמז'ן רכות במיוחד – ארוחה שלמה ומעולה

זמן הכנה: שעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

לבצק:

  • 370 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 230 מ"ל חלב
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 8 גרם מלח

למריחה:

  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 25 מ"ל שמן זית
  • מעט מלח ים אטלנטי
  • רוזמרין טרי/ יבש קצוץ

מתכוני סוגת: לחמניות גבינה עם פרמז'ן וקינואה

מתכונים נוספים

מתכון קל ומושלם ללחמניות בשר ביתיות
מאפה גבינות בולגרית – כזה עוד לא טעמתם
לחמניות גבינה קלות וטעימות ב-10 דקות

אופן ההכנה:

  1. לישת הבצק: ללוש את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למשך 10 דקות לפחות.
  2. התפחה ראשונה: להניח את הבצק בקערה מכוסה להתפחה עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות).
  3. עיצוב הלחמניות: לחלק את הבצק ל-12-13 כדורים, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולשטח מעט כל כדור.
  4. התפחה שנייה: לכסות ולהתפיח שוב למשך 20-30 דקות.
  5. מריחה ואפייה: להבריש את הלחמניות בתערובת של חמאה מומסת, שמן זית, מלח ורוזמרין. לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 18-20 דקות, או עד להזהבה.

מתכון של מורן תורג'מן