חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים
זמן הכנה: שעה וחצי (כולל התפחות) דרגת קושי: בינוני
חלה לשבת, קלועה ב־7 רצועות. מתכון קל עם סרטון הכנה לחלה טעימה ובריאה יותר.
מצרכים:
- 1 קילו קמח חיטה (80%)
- 3 כפות דבש (אפשר סוכר במקום)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1.25 כפות מלח
- 4 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
- 1/4 כוס שמן (מומלץ שמן זית)
לציפוי החלה:
- 2 חלמונים
- כוס מים
- כף סילאן
- קורט קקאו
- פרג (לפיזור מעל החלה)
חלת דבש בקליעה מיוחדת מ7 רצועות
מתכונים נוספים
חלה לשבת קלה להכנה למתחילים
קובנה לשבת – חלה תימנית רכה ועסיסית
עוגת תפוזים גבוהה ורכה – מתכון קלאסי לשבת
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- בקערה, מערבבים שמרים, דבש, כף קמח וכוס מים. מניחים ל-5 דקות לתסיסה.
- מוסיפים את יתר החומרים ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ולא דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפוח כשעה במקום חמים.
-
עיצוב החלה:
- מחלקים את הבצק ל-7 עיגולים שווים. מכסים ומניחים להם לנוח 10 דקות.
- מרדדים כל עיגול לרצועה ארוכה.
- מחברים את הרצועות בקצה אחד ומתחילים לקלוע לצורת צמה.
- מהדקים קלות בצדדים כדי לשמור על צורת החלה.
-
ציפוי ואפייה:
- מערבבים את חומרי הציפוי (למעט הפרג) ומתיזים על החלה בעזרת שפריצר או מברישים בעדינות.
- מפזרים פרג בנדיבות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) עד להזהבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת עד להגשה.
מתכון של איטל איטלי
Leave a Reply