פשטידת ברוקולי פרווה – מתכון קל, בריא וטעים

דרגו את המתכון

פשטידת ברוקולי פרווה – מתכון קל, בריא וטעים

זמן הכנה: 20 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות דרגת קושי: קל

מתכון קליל של פשטידת ברוקולי דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעם סוחף של ירק עסיסי, קוקוס אקזוטי ותחתית בצק מקמח חומוס עשיר! ארוחת ערב מושלמת לצד גבינות, מתבלים וירקות.

מצרכים:

  • 400 גרם ברוקולי (לפרק לפרחים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות דקות
  • 5 ביצים
  • 1 כוס נוזל קוקוס (ארוי די הירוק מומלץ)
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית אבקת אפייה

פשטידת ברוקולי פרווה קלה להכנה וטעימה מאוד

מתכונים נוספים

פשטידת פסטה וגבינות מהירה וקלה – מתכון מנצח לארוחת ערב
פשטידת תירס וגבינות קלה להכנה – מתכון מושלם לארוחת ערב
רביולי בטטה ללא גלוטן – מתכון איטלקי ביתי
 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הברוקולי והבצל:

    • לפרק את הברוקולי לפרחים ולאדות קלות במים רותחים.
    • לטגן את הבצלים הסגולים עם שמן זית עד להזהבה.
  2. הכנת הבלילה:

    • בקערה, לטרוף את הביצים, נוזל הקוקוס, אגוז המוסקט, מלח ופלפל.
    • להוסיף את הבצל המטוגן, קמח חומוס ואבקת אפייה ולערבב היטב.
  3. הרכבת הפשטידה:

    • לסדר את פרחי הברוקולי בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
    • לשפוך את הבלילה מעל הברוקולי וליישר.
  4. אפייה:

    • לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה יפה.

מתכון של עידית מרום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *