חלות ביתיות רכות כמו ענן – מתכון מנצח לשבת 🕯️
זמן הכנה: כשעתיים וחצי (כולל זמני התפחה) דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק:
- 1 קילו קמח רגיל / קמח לבן רב תכליתי
- 1 שקית שמרים טריה / קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים (L)
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס מים (להוסיף רק במידת הצורך)
- 6 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 100 גרם נטורינה
לציפוי:
- 1 כפית נטורינה
- שומשום
- 1 ביצה
מתכונים נוספים
חלת שבת ביתית רכה כמו ענן
חלה לשבת קלועה ב-7 רצועות – מתכון קל וטעים
עוגת ביסקוויטים קרה עם לוטוס – קינוח מושחת ב-20 דקות! 🍫
אופן ההכנה:
-
לישת הבצק:
- בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, השמרים, הביצים, 2 כוסות מים, הסוכר והנטורינה בעזרת וו לישה.
- לושו את הבצק עד שנוצר גוש בצק מסביב לוו לישה.
- הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש.
- בדקו את הבצק: אם הוא גמיש ונוח לעבודה, אין צורך להוסיף מים. אם הוא יבש, הוסיפו בהדרגה את 1/4 כוס המים הנותרים.
- לושו את הבצק במיקסר במשך 8 דקות נוספות.
-
התפחה ראשונה:
- אספו את הבצק מתחתית הקערה בעזרת ידיים משומנות קלות.
- שמנו את הקערה והחזירו את הבצק פנימה.
- כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לבצק לתפוח עד הכפלת נפחו.
-
עיצוב החלות:
- קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לצורת חלות.
-
ציפוי והתפחה שנייה:
- המיסו כפית נטורינה בביצה טרופה והברישו את החלות. זה יעזור לשומשום להידבק.
- הניחו את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. עדיף להשתמש בתבנית נפרדת לכל חלה כדי לאפשר התפחה מיטבית.
- כסו את החלות והניחו להן לתפוח שוב עד הכפלת נפחן.
-
אפייה:
- הברישו בעדינות את החלות בביצה טרופה וזרו עליהן שומשום.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (תוכנית טורבו) עד שהחלות זהובות ויפות.
-
קירור והקפאה:
- הניחו לחלות להתקרר לחלוטין.
- הכניסו את החלות לשקית אטומה והקפיאו.
- להגשה, הפשירו את החלות בטמפרטורת החדר והן יהיו רכות כמו ביום האפייה.
מתכון של: אריאלה גולדמן
Leave a Reply