פנקייקים רכים ללא גלוטן שמתאימים לכולם! 🥞
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפוחי אדמה (140 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 70 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 4 כפות סוכר
- 1 מיכל רוויון (250 מ"ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס חלב
פנקייק אמריקאי ללא גלוטן
מתכונים נוספים
פנקייק יוגורט נדיר ב-15 דקות
פנקייק בננה ושיבולת שועל מהיר – ארוחת בוקר בריאה וטעימה בדקות
קישואים ממולאים בגבינות וירקות: פצצת טעמים בריאה ומרשימה! 🤩🧀
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומרים היבשים: בקערה, מערבבים את הקמח והמלח.
- ממיסים את החמאה: ממיסים את החמאה במיקרוגל ומצננים מעט. מעבירים כף מהחמאה המומסת למחבת.
- מכינים את הבלילה הרטובה: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החמאה המומסת. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ומערבבים היטב.
- משלבים את התערובות: יוצקים את הבלילה הרטובה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה).
- מנוחה: מכסים את הקערה ומניחים לבלילה לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
- מטגנים את הפנקייקים:
- מחממים את המחבת עם החמאה שנותרה על להבה בינונית-גבוהה.
- יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ליצירת פנקייק.
- מטגנים כ-1-2 דקות, או עד שמופיעות בועות קטנות על פני הפנקייק.
- הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד כ-30 שניות עד להזהבה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
מתכון של חנן טננבוים
Leave a Reply