סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור

סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור
3.3/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 80 דקות זמן השריה: לילה (או שעתיים לפחות) דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 5-6 כרעיים שלמות
  • 6-7 תפוחי אדמה (רצוי מהזן האדום), קלופים וחתוכים לרבעים או שקית תפוחי אדמה קטנים שטופים
  • ⅓ כוס שמן קנולה או שמן זית
  • ⅓ כוס מים פושרים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף גדושה תבלין גריל עוף
  • 1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט
  • 1 כף גדושה דבש או סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
  • מלח גס

מתכון-כרעיים עוף בסיר אחד עם תפוחי אדמה ובצל יאמי כמה טעים! בקלי קלות הערוץ הרשמי

מתכונים נוספים

תבשיל לשבת: עוף עם אפונה ותפוחי אדמה מתכון טעים במיוחד
עוף בתפוזים ודבש: מתכון עסיסי וטעים בטירוף!
פנקייק גבינה רך ומפנק ב-15 דקות

אופן ההכנה:

  1. הכנת תפוחי האדמה:

    • מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ-5-6 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך לא מתפרקים. מסננים היטב.
  2. הכנת המרינדה:

    • בקערה, מערבבים היטב את השמן, המים הפושרים וכל התבלינים עד לקבלת רוטב חלק ומבריק.
  3. השריית העוף:

    • מורחים את הכרעיים מכל הצדדים, כולל מתחת לעור, במרינדה שהכנו.
    • מכניסים את הכרעיים למקרר למשך הלילה (או לפחות שעתיים) לספיגת טעמים מיטבית.
    • את שארית המרינדה שופכים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  4. הכנת התבנית:

    • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
    • מפזרים 2 כפות מלח גס בכל פינה של התבנית.
    • מניחים שכבה נוספת של נייר אפייה מעל המלח הגס.
  5. אפייה:

    • מסדרים את הכרעיים במרכז התבנית ואת תפוחי האדמה מסביב.
    • מקפלים את שולי נייר האפייה העליון כך שהמלח הגס לא יבוא במגע ישיר עם העוף ותפוחי האדמה.
    • מכסים היטב את התבנית בנייר אפייה נוסף ומעליו נייר כסף.
    • מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
  6. הזהבה:

    • מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף.
    • מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומעבירים למצב גריל.
    • אופים עוד כ-40 דקות, עד שהעוף מזהיב ומשחים היטב. במהלך האפייה, מומלץ להבריש את העוף מידי פעם בנוזלים שמצטברים בתבנית.

מתכון של: סבתא לאה