עוגת פרג בחושה עם ציפוי שוקולד
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 45 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לעוגה:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס פרג טחון
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס מיץ תפוזים
- קורט מלח
- גרידת קליפת לימון
לציפוי:
- 1 חפיסת שוקולד מריר משובח (100 גרם)
עוגת פרג ושוקולד בחושה – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
עוגת פרג בחושה: מתכון קל ומהיר עם קוקוס
עוגת קפה ושוקולד בחושה עם קרם קפה עשיר
עוגת נפוליאון מהירה – מתכון מפנק וקל
אופן ההכנה:
-
מערבבים את בלילת העוגה:
- בקערה גדולה, מקציפים את הביצים.
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את השמן, הפרג, הקוקוס, הקמח התופח, מיץ התפוזים, המלח וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
אופים את העוגה:
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
-
מכינים את הציפוי:
- מניחים את חפיסת השוקולד (ללא העטיפה) על העוגה החמה בתנור.
- לאחר כ-10 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את השוקולד המומס באופן שווה על פני העוגה.
מתכון של תמר רוזנפלד