מתכון סודי של ליטל אשואל
מצרכים:
- 2 חצילים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
- 5-6 שיני שום פרוסות
- 1 מיכל (240 מ”ל) עגבניות מרוסקות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות מרוכז
- 1 כוס מים
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף תבלין שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית צ’ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים את קוביות החצילים במסננת עם מעט מלח ומשהים ל-20 דקות להגרת נוזלים.
- מטגנים את קוביות החצילים ומוציאים לנייר סופג.
- בסיר עם שמן, מטגנים את הפלפל הירוק כ-5 דקות.
- מוסיפים עגבניות ופרוסות שום ומטגנים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומים ומערבבים.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מקררים ומעבירים לכלי אטום. מאחסנים במקרר.
סלט חצילים פיקנטי וטעים בטירוף, שילוב טעמים מושלם של חצילים, עגבניות ותבלינים, יקפיץ לכם כל ארוחה!
Leave a Reply