פשטידת תרד מהירה וקלה במחבת

פשטידת תרד במחבת
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון מאת ריטה אוסיפוב

פשטידה טעימה ובריאה מהמטבח הקווקזי, קלה מאוד להכנה ומושלמת לארוחה מהירה.

מצרכים:

  • 2 בצלים
  • כרישה
  • 2 בצלים ירוקים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כורכום
  • מעט כמון
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • מעט שמיר (אופציונלי)
  • חבילת תרד טרי

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצלים, הכרישה והבצל הירוק.
  2. מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת בינונית עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את התבלינים והירק הקצוץ ומערבבים.
  4. ממשיכים לבשל עד שנפח הירקות יורד, ומבשלים עוד 4 דקות על אש נמוכה.
  5. שוטפים היטב את התרד ומוסיפים למחבת.
  6. מערבבים היטב ומבשלים עד שנפח התרד יורד.
  7. מבשלים עוד 4 דקות.
  8. טורפים 4 ביצים ומוסיפים למחבת.
  9. מכסים את המחבת ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, עד שהתערובת מתייצבת.
  10. מכבים את האש, ממתינים מספר דקות, והופכים את הפשטידה על צלחת הגשה.

בתאבון!