בייגלה רומני ביתי כמו במאפיות

בייגלה רומני ביתי כמו במאפיות
3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של לישי בכר

בייגלה חם וטרי מהתנור, עם חמאה נמסה… אין יותר טוב מזה! מתכון פשוט וקל להכנה, שיגרום לכם להרגיש כמו במאפייה.

מצרכים:

  • קילו קמח
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 2 וחצי כוסות מים

אופן הכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים 10 דקות.
  2. מכסים את הבצק ומתפיחים חצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-12-15 רצועות.
  4. מכינים צורות של בייגלה.
  5. מרתיחים סיר עם הרבה מים (כמו לפסטה), 4 כפות סוכר חום וכף סודה לשתייה.
  6. מכניסים את הבייגלה למים הרותחים ל-2 דקות.
  7. מעבירים את הבייגלה לנייר אפייה.
  8. מקשטים בשומשום ומלח גס.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, על תוכנית אפייה רגילה, כ-20 דקות עד שהבייגלה משחים והופך לקריספי.

טיפ:

  • מומלץ להגיש את הבייגלה חם מהתנור, עם חמאה, גבינה או כל תוספת אחרת שאוהבים.