מתכון של לישי בכר
בייגלה חם וטרי מהתנור, עם חמאה נמסה… אין יותר טוב מזה! מתכון פשוט וקל להכנה, שיגרום לכם להרגיש כמו במאפייה.
מצרכים:
- קילו קמח
- חצי כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- כף מלח
- 2 וחצי כוסות מים
אופן הכנה:
- מכניסים את כל החומרים למיקסר ולשים 10 דקות.
- מכסים את הבצק ומתפיחים חצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-12-15 רצועות.
- מכינים צורות של בייגלה.
- מרתיחים סיר עם הרבה מים (כמו לפסטה), 4 כפות סוכר חום וכף סודה לשתייה.
- מכניסים את הבייגלה למים הרותחים ל-2 דקות.
- מעבירים את הבייגלה לנייר אפייה.
- מקשטים בשומשום ומלח גס.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, על תוכנית אפייה רגילה, כ-20 דקות עד שהבייגלה משחים והופך לקריספי.
טיפ:
- מומלץ להגיש את הבייגלה חם מהתנור, עם חמאה, גבינה או כל תוספת אחרת שאוהבים.
Leave a Reply