מתכון נוסטלגי וטעים
מתכון מאת אילנית בניזרי
עוגה בחושה נהדרת עם שכבת ריבה עשירה ומעליה קצף קוקוס אוורירי. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
לבצק:
- 2 וחצי כוסות קמח
- חצי כוס סוכר
- גרידה מלימון אחד
- 4 חלמונים
- כפית תמצית וניל / שקית סוכר וניל
- 200 גרם חמאה או מרגרינה
- קורט מלח
למילוי:
- ריבה אדומה (לפי הטעם)
לקצף:
- 4 חלבונים
- קורט מלח
- שקית סוכר וניל
- כוס סוכר
- 2 כוסות קוקוס
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: במעבד מזון, ערבבו את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- שטחו את הבצק בתבנית מלבנית 20/30.
- אפו את הבצק בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
- הוציאו את הבצק מהתנור ומרחו עליו שכבה נדיבה של ריבה.
- הכנת הקצף: בקערה, הקציפו את החלבונים עם הסוכר, הוניל והמלח עד לקבלת קצף יציב.
- קפלו את הקוקוס לתוך קצף החלבונים.
- מעל שכבת הריבה, פזרו את קצף הקוקוס באופן שווה.
- אפו את העוגה עוד כ-30 דקות, עד שהיא מזהיבה ואפויה.
בתאבון!
Leave a Reply