מתכון של תמי אברהם
עוגת שיש רכה ונימוחה עם טוויסט מיוחד – תוספת של קמח שקדים שמעניקה טעם עשיר ומרקם נפלא.
מצרכים:
- 6 ביצים (מופרדות)
- כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- כוס שמן
- כוס מיץ תפוזים
- כוס קמח שקדים
- 2.5 כוסות קמח תופח
- שקית אבקת אפייה
- 2.5 כפות גדושות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם אבקת אפייה, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, קמח שקדים וקמח תופח.
- מאחדים את שתי התערובות.
- שופכים כוס מהבלילה לקערה קטנה ומערבבים עם אבקת הקקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית משומנת, ועליה יוצקים את תערובת הקקאו.
- מערבבים קלות את שתי התערובות בעזרת סכין או קיסם ליצירת דוגמת שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הערות:
- ניתן להשתמש בתבנית אנג’ל או סיר פלא בקוטר 26 ס”מ.
- מומלץ לבדוק את העוגה לאחר 40 דקות אפייה, זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
בתאבון!
Leave a Reply