עוגת שיש משודרגת מתכון קל

עוגת שיש משודרגת
2.7/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

מתכון של תמי אברהם

עוגת שיש רכה ונימוחה עם טוויסט מיוחד – תוספת של קמח שקדים שמעניקה טעם עשיר ומרקם נפלא.

מצרכים:

  • 6 ביצים (מופרדות)
  • כוס סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס קמח שקדים
  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • שקית אבקת אפייה
  • 2.5 כפות גדושות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם אבקת אפייה, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, קמח שקדים וקמח תופח.
  3. מאחדים את שתי התערובות.
  4. שופכים כוס מהבלילה לקערה קטנה ומערבבים עם אבקת הקקאו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית משומנת, ועליה יוצקים את תערובת הקקאו.
  6. מערבבים קלות את שתי התערובות בעזרת סכין או קיסם ליצירת דוגמת שיש.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות:

  • ניתן להשתמש בתבנית אנג’ל או סיר פלא בקוטר 26 ס”מ.
  • מומלץ לבדוק את העוגה לאחר 40 דקות אפייה, זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.

בתאבון!