פירושקי – מתכון של נעמי פי’צחדזה
מצרכים:
- 1 ק״ג קמח
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 2.5 כוסות מים פושרים
- רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה והשמרים.
- הוסיפו בהדרגה את המים הפושרים, תחילה 2 כוסות, ובמידת הצורך עוד חצי כוס, עד קבלת בצק לא דביק ולא קשה מדי.
- לושו את הבצק במיקסר כ-10 דקות, עד שיהיה חלק וגמיש.
- הוסיפו את השמן בהדרגה תוך כדי לישה, עד שיספג כולו בבצק.
- כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה והניחו לבצק לתפוח כשעה, עד שיכפיל את נפחו.
- חלקו את הבצק ל-30 כדורים שווים בגודלם.
- רדדו כל כדור לעיגול דק, הניחו במרכזו כף מהמילוי שבחרתם וצבטו היטב את הקצוות לסגירה.
- שטחו מעט את הפירשקי בעזרת הידיים.
- לאחר שסיימתם להכין את כל הפירשקי, כסו אותם במגבת מטבח והניחו להם לתפוח כרבע שעה נוספת.
- חממו שמן לטיגון במחבת עמוקה, טגנו את הפירשקי בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
- הוציאו את הפירושקי המוכנים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מילוי תפוחי אדמה:
- רסקו תפוחי אדמה מבושלים, ערבבו עם בצל מטוגן ותבלינים לפי טעמכם.
מילוי גבינה:
- ערבבו גבינת חמד מפוררת עם גבינה צפתית או בולגרית ומוצרלה מגורדת.
מילוי בשר:
- טגנו בצל גדול קצוץ עד להזהבה, הוסיפו חצי קילו בשר טחון וטגנו עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים.
- תבלו בבהרט, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף לפי הטעם.
הערות:
- ניתן לגוון במילויים לפי טעמכם האישי.
- מומלץ להגיש את הפירושקי חם לצד מטבלים אהובים.
- ניתן לאפות את הפירושקי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, עד להזהבה.
מתכון זה הוא של נעמי פי’צחדזה.
Leave a Reply