מתכון של צביה אורן
מתכון קל ומהיר להכנת חצילים אפויים שיהיו טעימים ממש כמו מטוגנים! מושלם כתוספת לארוחה או סתם לנשנוש.
מצרכים:
- 2 חצילים בינוניים
- מלח
- שמן זית
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- לימון סחוט (לקישוט)
- פטרוזיליה קצוצה דק (לקישוט)
אופן הכנה:
- חותכים את החצילים לפרוסות לא דקות.
- מפזרים מלח על פרוסות החצילים ומניחים בצד לחצי שעה.
- מייבשים את פרוסות החצילים עם מגבות נייר.
- מערבבים בקערה 3-4 כפות שמן זית, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור.
- מברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים בתערובת השמן והתבלינים.
- מניחים את פרוסות החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.
- מוציאים את החצילים מהתנור ומצננים מעט.
- מזלפים מעט לימון סחוט ומפזרים פטרוזיליה קצוצה דק.
בתאבון!
עוד כמה מילים על המתכון:
מתכון זה מציע דרך פשוטה להכין חצילים אפויים שיהיו פריכים וטעימים, ממש כמו חצילים מטוגנים. השימוש במלח לפני האפייה עוזר להוציא את המרירות מהחצילים.
Leave a Reply