באחש בוכרי מגש עוף ואורז

באחש בוכרי מגש עוף ואורז
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של איילת ממן

מתכון קליל וטעים לבאחש בוכרי – תבשיל אורז ועוף עשיר, אפוי בשקית קוקי.

מצרכים:

לבאחש:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 חבילות כוסברה, מנוקות וקצוצות דק
  • 1 חבילה בצל ירוק, מנוקה וקצוץ דק
  • 2.5 כוסות אורז עגול, שטוף היטב
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לעוף:

  • 1 ק”ג שוקי עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. בקערה, לערבב היטב את כל מרכיבי הבאחש (בשר טחון, כוסברה, בצל ירוק, אורז, שמן, מלח ופלפל שחור).
  2. להעביר את תערובת הבאחש לשקית קוקי גדולה.
  3. לנקות את שוקי העוף ולערבב אותן בקערה עם שמן זית, סילאן, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור.
  4. להניח את שוקי העוף מעל תערובת הבאחש בתוך שקית הקוקי.
  5. לשפוך 1/2 כוס מים לתוך השקית ולקשור אותה היטב.
  6. ליצור 4 חורים קטנים בשקית בעזרת קיסם.
  7. להניח את השקית בתבנית תנור ולשפוך מים מסביב לשקית (כדי ליצור אדים).
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כשעה וחצי.
  9. יש להוסיף מים לתבנית במידת הצורך במהלך האפייה.
  10. הבאחש מוכן כשהשקית מתנפחת.

טיפים:

  • מומלץ להשתמש באורז עגול.
  • זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור.
  • ניתן להחליף את שוקי העוף בכרעיים.

בתיאבון!