לחם שום ממכר
מתכון קל ומהיר להכנת לחם שום מושחת במיוחד! בצק רך ואוורירי עם מלית שום, פטרוזיליה ופרמזן – פשוט תענוג! מושלם לצד ארוחה או סתם לנשנוש.
מצרכים:
- קילו קמח לבן מנופה
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס שמן
- כף מלח
- 2.5-3 כוסות מים
למריחה:
- 1 שקית פטרוזיליה
- 5 שיני שום
- חצי כפית מלח
- 150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים שמן ומים ולשים כשתי דקות לאיחוד ראשוני.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כחמש דקות לבצק רך ונעים. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים.
- מכסים ומתפיחים שעה.
- טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, שום ומלח למרקם גס.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
- מרדדים כל חלק למלבן דק.
- מורחים חמאה רכה, מפזרים פרמזן ותערובת פטרוזיליה.
- חותכים לריבועים ומסדרים בתבנית מרובעת בצורה עומדת מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים בחלמון ביצה ואופים ב-180 מעלות על תכנית טורבו למשך 30-35 דקות.
הערות:
- ניתן לגוון את המלית עם עשבי תיבול נוספים כמו אורגנו או בזיליקום.
- מומלץ להגיש את הלחם חם מהתנור.
בתיאבון!
Leave a Reply