מתכון מאת: נאוה מלכה
מצרכים:
- 1 כרובית
- 2 תפוחי אדמה
- 2-3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- מעט מרק עוף (לא חובה)
- פרורי לחם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית ותפוחי האדמה עד לריכוך.
- מסננים את המים היטב.
- מועכים את הכרובית ותפוחי האדמה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
- מוסיפים את הביצים, התבלינים ופרורי לחם לפי הצורך עד לקבלת תערובת יציבה.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומגלגלים אותן בצלחת עם פרורי לחם מעורבבים עם מעט שומשום.
- מחממים שמן עמוק במחבת ו מטגנים את הלביבות עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
- מוציאים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג.
בתאבון!
לביבות כרובית הן מנה קלאסית וקלה להכנה, נהדרת כתוספת לארוחה או נשנוש טעים בפני עצמו. המתכון הזה של נאוה מלכה פשוט וקל ומבטיח לביבות זהובות ופריכות.
Leave a Reply