עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה

עוגת גבינה אפויה מושלמת
4.1/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית

מתכון קל ומוצלח לעוגת גבינה אפויה ויציבה. המתכון פשוט להכנה וכל אחד יכול להכין אותו! עוגה נהדרת לאירוח או סתם לפינוק ביתי.

של: יפה סונינו

מצרכים:

  • 7 ביצים XL
  • כוס וחצי סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 שמנת של פעם
  • 5 כפות קורנפלור
  • 2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית:

  • 150 גרם ביסקוויט טחון
  • 80 גרם מרגרינה מומסת

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל עד שהתערובת בהירה.
  3. מוסיפים את הגבינה, השמנת, הקורנפלור והאינסטנט וניל לתערובת החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בהדרגה, בשלוש פעמים, בתנועות עטיפה עדינות.
  5. מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם המרגרינה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית משומנת.
  6. יוצקים את בלילת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.
  7. מחממים תנור ל-160 מעלות (אפייה רגילה, לא טורבו) ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור.
  8. אופים את העוגה במשך 30 דקות.
  9. פותחים את התנור, משחררים אדים, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים 45 דקות נוספות.
  10. בסיום האפייה, פותחים שוב את התנור לשחרור אדים, סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך שעה.

הערות:

  • חשוב להשתמש בביצים גדולות (XL)
  • מומלץ להשתמש בגבינה לבנה 9%
  • הקפידו לאפות את העוגה עם תבנית מים בתחתית התנור, כדי למנוע סדקים.
  • אל תפתחו את התנור במהלך האפייה, מלבד פעמיים לשחרור אדים.
  • השאירו את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה לאחר סיום האפייה, כדי למנוע צניחה.
  • העוגה נאפתה ברינג גדול מאוד ,המתכון מתאים לתבנית עגולה קוטר 26.