מתכון של אירית דרור
פשטידה טעימה וקלה להכנה, מזכירה בטעמה לביבות ירק! מושלמת לארוחה קלה או כתוספת.
מצרכים:
- 1 בטטה גדולה (או 2 קטנות)
- 2 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 2 גזרים
- 1 זוקיני
- כפית שום כתוש
- 2 ביצים
- ¾ כוס קמח
- ¾ כפית אבקת אפייה (או קמח תופח)
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- קצצו את הבצל וטגנו קלות ברבע כוס שמן זית.
- גרדו את כל הירקות (בטטה, תפוחי אדמה, גזר וזוקיני) וערבבו היטב עם הבצל המטוגן.
- הוסיפו את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, השום הכתוש, המלח והפלפל וערבבו היטב.
- העבירו את התערובת לתבנית מלבנית משומנת.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהפשטידה מזהיבה.
בתאבון!
Leave a Reply