מגולגלות סהרונים במילוי שוקולד

מגולגלות סהרונים במילוי שוקולד
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של אסתי זוהר

סהרונים פריכים במילוי שוקולד, מושלמים לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

מצרכים:

  • 450 גרם קמח
  • 200 גרם נטורינה או חמאה
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • ביצה אחת
  • ממרח שוקולד / ממרח תמרים עם מעט קינמון
  • ריבה
  • קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את כל המצרכים מלבד הקמח.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק חלק.
  3. מחלקים את הבצק ל-6-7 כדורים.
  4. מרדדים כל כדור לעיגול דק בעזרת נייר אפייה מקומח.
  5. מורחים ממרח שוקולד/תמרים או ריבה. מפזרים מעט קוקוס מעל הריבה.
  6. חותכים כל עיגול ל-8 משולשים.
  7. מגלגלים כל משולש לצורת סהרון.
  8. מניחים את הסהרונים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
  10. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

בתאבון!

טיפ: ניתן לגוון במילויים, כמו ממרח חלבה, פרג או אגוזים.