מתכון של אסתי זוהר
סהרונים פריכים במילוי שוקולד, מושלמים לאירוח או סתם לפינוק מתוק.
מצרכים:
- 450 גרם קמח
- 200 גרם נטורינה או חמאה
- כפית אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- ביצה אחת
- ממרח שוקולד / ממרח תמרים עם מעט קינמון
- ריבה
- קוקוס
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את כל המצרכים מלבד הקמח.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק חלק.
- מחלקים את הבצק ל-6-7 כדורים.
- מרדדים כל כדור לעיגול דק בעזרת נייר אפייה מקומח.
- מורחים ממרח שוקולד/תמרים או ריבה. מפזרים מעט קוקוס מעל הריבה.
- חותכים כל עיגול ל-8 משולשים.
- מגלגלים כל משולש לצורת סהרון.
- מניחים את הסהרונים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה קלה.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
בתאבון!
טיפ: ניתן לגוון במילויים, כמו ממרח חלבה, פרג או אגוזים.
Leave a Reply