מתכון של שרונה זאבי
מתכון קל ופשוט לדג מרוקאי אפוי בתנור, יוצא מצוין עם כל סוגי הדגים.
מצרכים:
- 5-6 פילטים של דג (מושט, אמנון, לוקוס וכו’)
- גרגרי חומוס מבושלים
- גמבה פרוסה
- פלפלים חריפים (לפי הטעם)
- מיץ לימון
- כוסברה קצוצה (בכמות נדיבה)
- שיני שום פרוסות או שלמות
- שמן
- מלח
- כורכום
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מרוקאית (לא חובה)
אופן ההכנה:
- משרים את הדגים עם מיץ לימון לחצי שעה.
- מסדרים בתבנית פיירקס את המצרכים הבאים:
- גרגרי חומוס מבושלים
- גמבה פרוסה
- פלפלים חריפים
- שום פרוס
- כוסברה קצוצה
- מניחים את הדגים מעל הירקות.
- מערבבים בקערה נפרדת את המצרכים הבאים:
- שמן
- מלח
- כורכום
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מרוקאית (לא חובה)
- מעט מים
- יוצקים את הרוטב על הדגים, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15 דקות.
הערות:
- ניתן להוסיף לתערובת התבלינים גם רוטב צ’ימיצ’ורי.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן או קוסקוס.
המתכון הזה הוא דרך נהדרת להכין דג מרוקאי טעים ובריא. הוא פשוט להכנה ומתאים לארוחה משפחתית או לאירוח.
Leave a Reply