לביבות טעימות ופשוטות מכרוב
מתכון מאת: מזי לוי
מצרכים:
- כרוב לבן לא גדול
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- חצי כוס קמח
אופן ההכנה:
- פורסים את הכרוב דק דק.
- מוסיפים את הביצים, מלח, פלפל שחור וקמח ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת שטוחה ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
הגשה:
מומלץ להגיש חם לצד מטבלים אהובים כמו שמנת חמוצה, טחינה או סלט ירקות.
טיפים:
- לגרסה אפויה: מוסיפים לתערובת 2-3 כפות שמן זית או מטגנים בצל ומוסיפים לתערובת. מניחים תלוליות מהתערובת על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות חצי שעה או יותר עד להזהבה.
- ניתן לגוון את המתכון על ידי הוספת עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או שמיר.
לביבות כרוב הן אופציה נהדרת לארוחה קלה ומהירה. הן טעימות, קלות להכנה וניתן להגיש אותן עם מגוון רחב של תוספות. הן גם אופציה מצוינת לניצול שאריות כרוב.
Leave a Reply