עוגת שיש פרווה מתכון נדיר

עוגת שיש פרווה מתכון נדיר
דרגו את המתכון

עוגת שיש פרווה רכה

עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר

הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב.

מאת: אתי שחר

עוגת שיש פרווה חלומית, רכה ונמסה בפה – הפינוק המושלם לצד הקפה, במיוחד אחרי יום ארוך. מתכון קל להכנה שיהפוך לחלק בלתי נפרד מהשבת שלכם. התמכרות מובטחת!

מצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
  • 3 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו מחוקות
  • מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
  2. בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
  3. נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
  4. נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
  5. נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה.
  6. נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
  7. נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה.
  8. בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
  9. נכניס לתנור שחומם מראש ל -170 מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
  10. העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.