בצק רך, אוורירי ופשוט להכנה שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!
מאת: דנה סברו
מצרכים
- 1 קילו קמח
- ¾ כוס סוכר
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ½ ליטר מים
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישירות.
- לשים עד לקבלת בצק אחיד ומתפיחים.
- יוצרים צורות או כל מאפה רצוי, ומתפיחים שוב.
- מורחים מעל ביצה ותוספות רצויות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
טיפים
- לתוספת גיוון, ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול, גבינות, זיתים או כל תוספת אהובה אחרת.
- מומלץ להשתמש במים פושרים כדי להאיץ את תהליך התפיחה.
- לתוצאות מיטביות, אפשר להתפיח את הבצק במקום חמים ולח.
Leave a Reply