אורז פרסי עם פול ושמיר מתכון אותנטי וטעים
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 1 שעה ו-35 דקות (כולל השריית האורז) דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
- 3 כוסות אורז יסמין איכותי
- 1 כף שמן (להרתחת המים)
- 2 כפות מלח (להרתחת המים)
- ¼ כוס שמן (לטגן את תפוחי האדמה)
- ½ כפית כורכום
- קורט מלח
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים
- 2 חבילות שמיר, קצוץ
- 2 חבילות פול, מקולף
- 1 כפית כמון
- ¼ כוס מים
מתכון לאורז טעים עם פול ושמיר
מתכונים נוספים
עוף עם אורז בתנור: ארוחה קלאסית וטעימה
איך להכין אורז טעים ומיוחד? אורז בסמטי ואטריות מושלם וקל להכנה
עוגיות כוסמין מלא עם טחינה מתכון ללא גלוטן
אופן ההכנה:
-
שוטפים את האורז: שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים יוצאים שקופים.
-
מרתיחים את האורז:
- בסיר גדול, מרתיחים מים עם כף שמן ו-2 כפות מלח.
- מוסיפים את האורז ומבשלים כ-6 דקות.
- מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.
-
מכינים את הסיר:
- בסיר טפלון בלבד, מחממים ¼ כוס שמן.
- מוציאים חצי מכמות השמן לקערה נפרדת.
- מוסיפים לסיר את הכורכום וקורט מלח ומערבבים.
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
-
מוסיפים את האורז:
- מערבבים את האורז המסונן עם השמיר הקצוץ, הפול והכמון.
- מוסיפים את התערובת לסיר ומסדרים אותה בצורת גבעה.
-
מאדים את האורז:
- מכסים את הסיר במגבת נקייה ומעליה מכסה.
- מבשלים על אש נמוכה עד שעולים אדים (מספר דקות).
-
מוסיפים את השמן והמים:
- מערבבים את השמן שהוצאנו מהסיר עם ¼ כוס מים רותחים וקורט מלח.
- יוצקים את התערובת על האורז.
-
מבשלים ומגישים:
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך שעה ועשר דקות.
- מכבים את האש ומניחים לסיר להתקרר על השיש כ-10 דקות.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה ומגישים.
מתכון של דליה סיני