כולנו יכולים לדמיין את הרגע הזה. האירוע מתחיל, האורחים נכנסים למקום, מתבוננים מסביבם, פוגשים אנשים מוכרים, סוקרים את החלל ונעצרים על השולחן הערוך. הצבעים, הריחות ודרך ההגשה, כל אלה יכולים לעורר את הסקרנות וכל זאת בלי לדעת שהמנות הטעימות הן בכלל מנות טבעוניות. בשנים האחרונות הטבעונות עלתה מדרגה ומעבר לכך שישנם יותר טבעונים, ישנם יותר סקרנים לגלות מה העולם מציע והקולינריה גם היא מציעה מנות שבקלות תופסות את מרכז האירוע.
בין אם אתם טבעונים, שומרי כשרות או פשוט רוצים לשלב מנות טבעוניות, דעו שאתם עומדים לפני חוויה יוצאת דופן שתמשיך להדהד הרבה אחרי שהאירוע יסתיים. איך תוכלו להתאים את המנות הטבעוניות לכל האורחים? כדי לענות על השאלה נפגשנו עם קייטרינג ארטייסט המתמחה במגשי אירוח ואיתם ומהם הבנו את כל היתרונות של הכיבוד הטבעוני ואיך תוכלו להתאים אותו לכל האורחים.
(למידע נוסף על מגשי האירוח של חברת ארטייסט)
סיבות לבחירת מנות טבעוניות – גם כשהאורחים לא טבעוניים
המגוון הגדול הקיים היום בעולם הקולינריה, שם את המנות הטבעוניות במרכז ובצדק, מעבר לטעמים יוצאי הדופן, הבחירה בתפריט טבעוני מאפשרת לכולם ליהנות מהאירוע. אנשים אשר אלרגיים לחלב ירגישו שהתחשבו בהם ושיש להם בחירה בטוחה. אנשים ששומרי כשרות יוכלו ליהנות מכל המנות שיוגשו להם בלי לחשוש מערבוב בשר וחלב וניתן להעריך שהם יופתעו מכל השפע שיוצע להם.
המנות הטבעוניות שמות את היופי ואת עושר הטעמים במרכז. הן מכילות כמובן ירקות טריים אך הרבה מעבר לכך ובתפריט אפשר לראות פטיפורים מלוחים, קציצות ירק יפייפיות, כריכוני בריאות על בסיס קמח כוסמין, שלל סלטים טריים ומרשימים, כריכוני המבורגר ושווארמה טבעוניים. שלל המנות פותחות את התיאבון, מעלות חיוך על הפנים כבר מהמפגש הראשון ומשאירות חוויית טעמים בלתי נשכחת.
העיניים פותחות את התיאבון
הדבר הראשון שיש לזכור הוא שהעיניים הן הראשונות שפוגשות את המנות השונות. לכן, באירוע טבעוני יש לחשוב על גיוון מתאים של המנות והצגה שלהן בצורה שתהיה מגרה, נגישה ומעניינת. מגשי אירוח יהיו מושלמים כיוון שהם מציעים מנות פינגר פוד צבעוניות שמושכות את תשומת הלב באופן מידי. הצבעוניות היא תוצאה של שימוש בשלל ירקות טריים שנבחרים בקפידה ובדיוק המתאים לעין ולפה.
הדרך שלכם להבטיח שהאורחים יתרשמו מהמראה היא לבחור במנות שונות כך שההגשה תיראה מעניינת. למשל, תוכלו לבחור בין כריכונים שונים, לשלב בין מספר סלטים (כמו סלט קינואה, סלט אטריות ויאטנמי, ירקות טריים ועוד) וכמובן, לכלול גם מנות מלוחות שיתאימו לאורך כל האירוע וקינוחים מפתיעים. האורחים ישמחו לסיים עם טעם מתוק ובראוניז, טראפלס ופטיפורים שכולם טבעוניים יהיו מושלמים כשלצידם לאוהבי הפירות מומלץ להציע גם מגשי פירות מפנקים.
במחשבה על הדרך בה נראה שולחן האירוח חשבו לא רק על המנות אלא גם על נוחות האורחים. דאגו שהגישה למקום תהיה נוחה, שאפשר יהיה לגשת למגשים השונים בלי להתאמץ ובלי ליצור לכלוך. שימו בקרבת מקום צלחות, סכו״ם למנות כמו סלט ומפיות. צרו פינת שתייה שגם היא תהיה בעלת גישה נוחה ואל תשכחו להשאיר מקום לפסולת כך שהאורחים לא ימשיכו להסתובב עם המפיות המלוכלכות.
מנות מוכרות מול טעמים חדשים
בבניית תפריט לאירוע, כדאי לשאוף לאיזון בין המנות המוכרות והמנחמות לבין הטעמים החדשים. ישנם אנשים שתמיד יחפשו אחר מנות שהם מכירים והם למשל ייגשו דבר ראשון לכריכונים שיכולים להיות עם המבורגר או שווארמה טבעוניים. לעומת זאת ישנם אנשים שיחפשו אחר מנות שונות, כאלו שלא יצא להם לטעום, לא בגרסה טבעונית ולא בגרסה לא-טבעונית. אלו אנשים שימשכו לקציצות ירק ופטיפורים מלוחים.
מעבר לשילוב בין מנות מוכרות למנות שמביאות טעמים חדשים, חשוב שתקפידו על מגוון כך שכל אחד יוכל למצוא את המנה האהובה עליו. קחו בחשבון כי ברוב האירועים, אנשים נוטים לאכול כ־4–5 מנות עיקריות ועוד כ־2–3 קינוחים. אלו לא צריכות להיות מנות שונות אך אם האורחים נהנים מהטעם, סביר להניח שירצו מנה נוספת.
בניית תפריט מגוון תוך התאמה לכמות האנשים והקפדה על סביבת אירוח נוחה ונעימה, יאפשרו לכם ליצור אירוע טבעוני לחלוטין שכל האורחים יוכלו ליהנות ממנו ויותר מכך, כולם יצאו עם זיכרון טעים שהם ישמחו לחזור עליו.
Leave a Reply