בורקס תורכי במילוי תרד וגבינה: מתכון קל וטעים!
מחפשים מתכון לבורקס תורכי אותנטי שיפיל אתכם מהרגליים? הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה קל להכנה, טעים בטירוף וכשר למהדרין. עם טיפים לשדרוג והגשה, תוכלו להכין בורקס תורכי מושלם שירשים את כל המשפחה.
בורקס תורכי: מסע קולינרי אל טורקיה
הבורקס, מאפה פריך וממולא, הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח התורכי. מקורו של הבורקס באזור הבלקן, והוא התפשט לרחבי האימפריה העות'מאנית והפך למאכל אהוב במיוחד בטורקיה.
הבורקס התורכי מגיע במגוון רחב של צורות, מילויים וסגנונות. ישנם בורקס בצורת משולש, ריבוע, שבלול ואפילו סיגרים קטנים. המילויים הנפוצים ביותר הם גבינה, תרד, בשר טחון ותפוחי אדמה.
בורקס טורקי אורגינל עם גבינות ותרד
סודות הבורקס התורכי המושלם
הכנת בורקס תורכי דורשת מיומנות וטכניקה. הבצק צריך להיות דק ועדין, המילוי צריך להיות עשיר וטעים, והאפייה צריכה להיות מדויקת כדי להגיע למרקם פריך וזהוב.
במתכון הזה, נשתמש בבצק עלים תורכי מוכן, שיקל עלינו את מלאכת ההכנה. נמלא את הבורקס במילוי קלאסי של תרד וגבינה, ונאפה אותו עד להזהבה מושלמת.
טיפים לשדרוג הבורקס:
- גיוון במילויים: נסו להוסיף טעמים שונים למילוי, כמו בצל מטוגן, פטריות, זיתים או עשבי תיבול.
- תוספות מפתיעות: שדרגו את הבורקס עם תוספות כמו שומשום, קצח או פרג.
- רטבים מיוחדים: הגישו את הבורקס עם רטבים שונים, כמו טחינה, יוגורט או מטבל פלפלים חריפים.
- צורות מעניינות: נסו ליצור צורות שונות של בורקס, כמו משולשים, ריבועים או שבלולים.
הצעות הגשה:
- הגישו את הבורקס חם וטרי מהתנור.
- ניתן להגיש אותו לצד סלט ירקות טרי או יוגורט.
- לקבלת ארוחה מושלמת, הוסיפו ביצה קשה ותה חם.
ערכים תזונתיים:
מרכיב | קלוריות | חלבונים | פחמימות | שומנים |
---|---|---|---|---|
בצק עלים | 400 | 6 גרם | 45 גרם | 24 גרם |
תרד | 23 | 3 גרם | 4 גרם | 0.4 גרם |
גבינה צפתית | 280 | 24 גרם | 2 גרם | 20 גרם |
שמן טחינה | 884 | 0 גרם | 0 גרם | 100 גרם |
שימו לב: הערכים התזונתיים הם הערכה בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים المستخدمים.
בורקס תורכי במילוי תרד וגבינה
מרכיבים:
1 חבילה בצק עלים תורכי 1 חבילה עלי תרד 1 קופסא גבינה צפתית 1/4 כוס שמן טחינה 1 יחידה בצל ירוק
אופן ההכנה:
- בקערה שמים עלי תרד קצוץ, גבינה חתוכה לקוביות, בצל ירוק קצוץ, מערבבים טוב.
- פותחים בצק עלים על משטח עבודה, חותכים מלבנים באורך כ 10 ס"מ.
- מורחים עם היד מעט שמן טחינה (קונים טחינה גולמית, את השמן שצף בקופסה מורחים על הבצק).
- ממלאים בקצה מתערובת התרד ומגלגלים, מותחים ויוצרים שבלול.
- מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים 170 מעלות עד להזהבה.
- מגישים עם ביצה קשה.
מתכון של אתי ממן
זמן הכנה: 30 דקות
דרגת קושי: קל מאוד
מתכונים נוספים:
בורקס גבינה מדפי אורז: מתכון דיאטטי וטעים בטירוף, רק 100 קלוריות לבורקס
בורקס גבינה דיאטטי – מתכון קל ומפתיע עם דפי אורז
בורקס סביח ביתי מושלם – מתכון קל ומהיר
מקווים שתהנו מהמתכון לבורקס תורכי במילוי תרד וגבינה! שתפו אותנו בתמונות של הבורקס שהכנתם!
Leave a Reply