בסטיל – קציצות בשר ותפוחי אדמה
זמן הכנה: כשעה זמן טיגון: 20-30 דקות (תלוי בכמות)
מצרכים:
- 6 תפוחי אדמה גדולים
- 500 גרם בשר טחון או חזה עוף קצוץ דק
- 2 ביצים קשות, קצוצות
- חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
- בצל גדול קצוץ
- כפית פלפל שחור
- רבע כפית קינמון
- חצי כפית כורכום
- כפית מלח
- 250 גרם קמח
- 2 ביצים טרופות
- חצי כוס מים
- כף רסק עגבניות
אופן הכנה:
- מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך. מקררים, מקלפים ומועכים לפירה. מתבלים במלח.
- מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר (או העוף) והפטרוזיליה ומטגנים עד שהבשר מוכן. מעבירים למסננת ומצננים.
- בקערה מערבבים את הבשר המטוגן, הביצים הקשות, הפלפל השחור, הקינמון, הכורכום והמלח.
- יוצרים קציצות מהתערובת.
- מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כף גדושה מפירה תפוחי האדמה ומשטחים אותה על היד. מניחים במרכז קציצת בשר ועוטפים אותה בפירה מכל הצדדים.
- מערבבים את הקמח והמלח בצלחת.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם המים ורסק העגבניות.
- טובלים כל קציצה בקמח, אחר כך בביצה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מניחים על נייר סופג ומגישים חם.
בתיאבון!
מתכון של שירלי לוי.
Leave a Reply