בצק פילו ממולא תפוח אדמה ובטטה אפוי בתנור מתכון משגע

2.6/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

בקלאווה תפוחי אדמה

זמן הכנה: כ-30 דקות זמן אפייה: כ-20 דקות

מרכיבים:

  • חבילת עלי פילו
  • 3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • תרסיס שמן זית
  • (אופציונלי) שומשום לקישוט

מתכונים נוספים

מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר
מאפה גבינות בולגרית – כזה עוד לא טעמתם
מיני בורקיטס גבינה מתכון מעלף

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עד לריכוך. במקביל, מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להשחמה. מועכים את תפוחי האדמה והבטטה לפירה, מוסיפים את הבצל המטוגן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים את הפירה לשקית זילוף.
  2. מכינים את הבקלאווה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. פורסים את עלי הפילו וחותכים כל עלה לשני חצאים. מרססים כל חצי עלה בשמן זית ומזלפים מהפירה לאורך החצי, משאירים שוליים קטנים בקצוות. מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה (אפשר לגלגל כל שני חצאי עלים יחד).
  3. אופים: מסדרים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים את הרולדות בשמן זית ומפזרים שומשום (אופציונלי). אופים כ-20 דקות, או עד שהבקלאווה מזהיבה ופריכה.

הגשה: מגישים חם.

צילום והכנה : עינב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *