מתכון מאת ליאת אלמליח
לא תאמינו כמה קל להכין גבינת לבנה טעימה בבית! המתכון הזה כל כך פשוט, שלא תצטרכו לקנות גבינה לבנה בסופר יותר לעולם.
מצרכים:
- 500 גרם יוגורט 4% שומן או יותר (גודל של בקבוק גדול)
תוספות אפשריות:
- שום כתוש או שום גבישי
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- פלפל אדום חריף (לאוהבי הפיקנטי)
אופן ההכנה:
- מניחים מסננת על גבי קערה. מרפדים את המסננת בנייר סופג או בבד דק (כמו חיתול בד).
- יוצקים את היוגורט לתוך המסננת.
- מכסים את המסננת ומניחים במקרר למשך 5-7 ימים. הקערה שמתחת תאסוף את הנוזלים שיצאו מהיוגורט.
- לאחר 5-7 ימים, היוגורט יהפוך לגבינה לבנה סמיכה.
- מוציאים את הגבינה מהמסננת ויוצרים ממנה כדורים.
- מניחים את כדורי הגבינה בתוך כלי עם שמן זית. ניתן להוסיף תבלינים כמו שום, פלפל שחור, ואפילו פלפל אדום חריף.
טיפ:
גבינת הלבנה הביתית טעימה מאוד בפני עצמה, אך ניתן לשלב אותה במגוון מנות כמו סלטים, כריכים, מאפים ועוד.
בתאבון!
Leave a Reply