גבינת לבנה ביתית – פשוטה וטעימה!

גבינת לבנה ביתית - פשוטה וטעימה!
3.7/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

מתכון מאת ליאת אלמליח

לא תאמינו כמה קל להכין גבינת לבנה טעימה בבית! המתכון הזה כל כך פשוט, שלא תצטרכו לקנות גבינה לבנה בסופר יותר לעולם.

מצרכים:

  • 500 גרם יוגורט 4% שומן או יותר (גודל של בקבוק גדול)

תוספות אפשריות:

  • שום כתוש או שום גבישי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • פלפל אדום חריף (לאוהבי הפיקנטי)

אופן ההכנה:

  1. מניחים מסננת על גבי קערה. מרפדים את המסננת בנייר סופג או בבד דק (כמו חיתול בד).
  2. יוצקים את היוגורט לתוך המסננת.
  3. מכסים את המסננת ומניחים במקרר למשך 5-7 ימים. הקערה שמתחת תאסוף את הנוזלים שיצאו מהיוגורט.
  4. לאחר 5-7 ימים, היוגורט יהפוך לגבינה לבנה סמיכה.
  5. מוציאים את הגבינה מהמסננת ויוצרים ממנה כדורים.
  6. מניחים את כדורי הגבינה בתוך כלי עם שמן זית. ניתן להוסיף תבלינים כמו שום, פלפל שחור, ואפילו פלפל אדום חריף.

טיפ:

גבינת הלבנה הביתית טעימה מאוד בפני עצמה, אך ניתן לשלב אותה במגוון מנות כמו סלטים, כריכים, מאפים ועוד.

בתאבון!