המתכון הכי טוב לפנקייק שילדים אוהבים

2.4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

מתכון לפנקייק אוורירי

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20-30 דקות (תלוי בכמות הפנקייקים)

מצרכים:

  • 4 ביצים, מופרדות
  • חצי כוס סוכר
  • כוס חלב (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
  • 3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תרסיס שמן

מתכונים נוספים

פנקייק אמריקאי: המתכון המקורי לפנקייק אמריקאי עבה ואוורירי
פנקייק חלבון שיבולת שועל מתכון הורס
מתכון וופל בלגי קל להכנה למתחילים

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים: בקערת המיקסר, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד, במרקם של קצף גילוח.
  2. מוסיפים חלמונים: תוך כדי ערבול, מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד להטמעה מלאה.
  3. מוסיפים נוזלים: מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומערבבים בעדינות.
  4. מוסיפים קמח: מוסיפים את הקמח (תופח או רגיל עם אבקת אפייה) ומערבבים בעדינות בעזרת מטרפה רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. מטגנים את הפנקייקים: מחממים מחבת רגילה על אש נמוכה ומרססים קלות בתרסיס שמן. יוצקים חצי כוס מהבלילה למחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים עד להזהבה.
  6. מגישים: מגישים את הפנקייקים חמים עם תוספות אהובות כמו מייפל, פירות או קצפת.

טיפים:

  • הקפידו לא לערבב את הבלילה יתר על המידה לאחר הוספת הקמח.
  • אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט חלב.
  • אם הפנקייקים נשרפים מהר מדי, הנמיכו את האש.
  • ניתן לשמור את הפנקייקים המוכנים במקרר ולהגיש אותם קרים או לחמם אותם מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!

מתכון של מורן אשגרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *