זמן הכנה: 10 דקות + 5 שעות השרייה דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 קילו פלפלים אדומים יבשים
- 1 כוס שמן
- 1.5 כפות מלח
- 3 ראשי שום
- 10 פלפלים חריפים (סודניה או אחר)
- 3 כפות כמון טחון
סחוג אדום חריף מאוד
מתכונים נוספים
הפלאפל המושלם: מתכון שכולם יצליחו להכין
לחוח מתכון תימני אמיתי
מתכון ממרח פלפלים קלויים מעושן
אופן הכנה:
- השרייה: הסר את הגבעולים מהפלפלים היבשים ורוקן את הגרגירים. מלא קערה גדולה במים והשרה את הפלפלים למשך 5 שעות. הנח צלחת או מכסה שטוח מעל הפלפלים ומשקולת קטנה כדי להבטיח שהם שקועים לגמרי במים.
- טחינה: סנן היטב את הפלפלים. טחן את הפלפלים, השום והפלפלים החריפים במעבד מזון או מטחנת בשר.
- תיבול: הוסף שמן, מלח וכמון לתערובת הפלפלים הטחונים. ערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- אחסון: העבר את הסחוג לצנצנות אטומות. ניתן להקפיא חלק מהסחוג לשימוש מאוחר יותר.
טיפ: אם אתה מעדיף סחוג פחות חריף, ניתן להפחית את כמות הפלפלים החריפים או להסיר את הגרעינים שלהם לפני הטחינה.
מתכון של סוניה לוי.
Leave a Reply