טבעות עוף – המתכון שאתם הולכים לעוף עליו

2.8/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

זמן הכנה: 20 דקות + שעה הקפאה זמן טיגון: 10-15 דקות

מצרכים:

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול מגורר דק/טחון
  • 1 תפוח אדמה גדול מגורר דק/טחון
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כוס קמח
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה תבלין גריל עוף
  • ½ כפית מלח
  • (אופציונלי: צרור פטרוזיליה קצוצה)

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • פירורי לחם

לטיגון:

  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים עיגולים בגודל הרצוי על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מכניסים את התבנית למקפיא למשך שעה להתייצבות הקציצות.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה.
  5. טובלים כל קציצה בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם, מצפים היטב מכל הצדדים.
  6. מטגנים את הקציצות בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים.
  7. מוציאים את הקציצות המוכנות מהשמן ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

הגשה:

מגישים את הקציצות החמות לצד סלט ירקות רענן, מטבלים אהובים או אורז לבן.

מתכון של שירלי לוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *